Machine Learning och Artificiell Intelligens

Vi har över 50 års samlad erfarenhet av att utveckla algoritmer av diverse slag i olika branscher. Redan 1992 konstruerade vi vårt första neurala nätverk för styrning av flygplan och året där efter använde vi en genetisk sökalgoritm för att optimera processflöde.

Skräddarsydda kreditupplysningar

Vår komperativa fördel i kreditbranschen är i vår förmåga att kunna utveckla anpassade scoring-modeller för kreditbeslut som är optimerade efter just det enskilda företagets verksamhet och målgrupp.

Statistisk modellering och matematisk optimering

Vi är också experter på statistisk modellering och matematisk optimering. Vi har gjort allt ifrån portföljoptimering, stockanalys, , inkasso-scoring till modellering av bolånerisker och kreditmodeller för microlån.

Yellow Belly AB hjälper våra uppdragsgivare att fatta bättre och säkrare affärsbeslut baserat på data. Vi hjälper också till att utforma strategier för hantering av intern och extern data, som ligger till grund för beslutsfattning. I samarbete med vårt systerbolag Safenode AB utvecklar och säljer vi också ett antal webbaserade produkter inom Business Intelligence.

Vi har kreditupplysningstillstånd från Datainspektionen och har skrivit på branschöverenskommelsen för att bedriva kreditbolag samt har säkerhetsskyddsavtal (SUA) med Försvarets MaterielverkDetta innebär att vi på Yellow-Belly har bedömts har kunskap och erfarenhet nog för att kunna hantera både känsliga personuppgifter och hemlig militär data. 

Yellow-Belly AB ingår i Nodeus koncernen som bland annat består av Safenode AB, Idédata Marketing AB, Checkbiz AB, Kompass AB, Mednode AB samt Ratsit AB.